Land van Coudewater koestert historie

De VOF Land van Coudewater werd per 1 april eigenaar van een groot deel van het landgoed Coudewater, inclusief de veelal monumentale panden. Van Wanrooij en BPD die samen de VOF vormen, wilden zich zo snel mogelijk vertrouwd maken met het landgoed en vooral de historie die de gebruikers er de afgelopen eeuwen hebben beleefd.

Hans Hartman, gebiedsontwikkelaar bij Van Wanrooij: “We hebben meteen contact gezocht met mensen die op welke manier dan ook betrokkenheid voelen bij Coudewater. Zo zijn we al snel in gesprek geraakt met Cor Valenkamp, een van de drie gidsen die al jarenlang rondleidingen verzorgen op het landgoed en enorm veel weten over de geschiedenis en achtergronden die in hun herinneringen vastliggen. Dat heeft ons al heel veel waardevolle informatie opgeleverd welke heel belangrijk is bij en voor de verdere uitwerking van de plannen. We zien het namelijk als een uitdaging om het Landgoed Coudewater op een verantwoorde manier een nieuw en toekomstbestendig leven te geven. Een paar kernpunten staan daarbij als een paal boven water.”

Download hier het volledige artikel.